Eerste EK kwalificatiewedstrijd voor Frankrijk 2016

Wat ging er mis bij oranje?

Om te beginnen geen vertrouwen en beleving en chemie zoals bij het WK Brazilië. Misschien onbewust ingesloten waardoor er verslapping is opgetreden.

Misschien komt het door het WK, vermoeidheid, verslapping? Aan het begin van een nieuw toernooi, knop omzetten met bagage vanuit het WK. Ze moeten weer een ritme opbouwen. Er is natuurlijk een nieuwe coach dus nieuwe ideeën en inzichten en tactische plannen.

Klap van nederlaag tegen Italië. Dit heeft het Nederlands elftal schijnbaar niet goed gedaan

Opstelling roept vragen. Technische staf tegenstander goed onder de loep genomen? Tsjechië heeft een zeer beperkte ploeg. Nederland speelde zeer afwachtend en geeft daarmee de tegenstander vertrouwen. Je wilt te overrompelen en dan moet je aanvallender spelen.

Van Persie was totaal niet bereikbaar. Middenvelders hadden totaal geen grip. Nederlands Elftal werd bij tijd en wijlen volledig overlopen en als ze door naar het EK 2016 in Frankrijk willen moet er wat veranderen. Je wilt niet in een van de speelsteden in Frankrijk 2016 de deksel op je neus krijgen.

ek voetbal frankrijk

Kan Jamaat het Nederlands elftal aan?

Iedereen valt over Janmaat heen. Het is ook logisch met die fout in de laatste minuut. Die had ie weg kunnen schieten of naast kunnen koppen. Het was ook niet de eerste risicovolle bal die hij gaf. Hij had echter nooit in die situatie mogen komen. Een collectieve fout dus. Ze moesten met 1-1, de maximale score op het moment, met al hun kracht verdedigen. Tsjechië kon met gemak nog rondspelen en op het laatst de aanval kiezen en met succes.

Janmaat heeft het moeilijk. Veel technische fouten en heeft natuurlijk een transfer meegemaakt naar Engeland en moet nog ervaring maken. Hij moet nog veel stappen maken.

ek 2016 kwalificatie tsjechie nederland

Hoe nu verder?

Het is een geluk dat Turkije ook verloren heeft ondanks dat IJsland heeft verloren. Ik verwacht namelijk de Turkije ook van Tsjechië kan winnen. Guus Hiddink is in een val getrapt. Hij moet zich laten leiden door zijn kracht. Als je kracht voorin ligt dan moet je daar de aandacht op leggen. Nu was dat meer van de verdediging en daar is het denk mis gegaan.

Meer informatie op: www.ek2016voetbalfrankrijk.nl